Niet alleen geschikt voor pizza, Napoleon’s pizzasteen-serie produceert heerlijk eten, zowel op de grill als in de oven. De kunst is om te weten hoe u uw steen moet gebruiken en verzorgen, zodat u elke keer de beste resultaten behaalt.

WAT IS EEN PIZZASTEEN EN WAAROM WILT U ER EEN HEBBEN

Pizza-stenen zijn over het algemeen gemaakt van een keramisch composietmateriaal dat bijzonder geschikt is voor grillen op hoge temperaturen en bakken. Ze zijn geweldig voor zo ongeveer alles wat u maar kunt bedenken vanwege hun vermogen om de hitte gelijkmatig vast te houden en te verdelen, net als met gietijzer. Één van de voordelen van het gebruik van een pizzasteen op de grill of in de oven is dat het helpt het vocht in gebakken goederen af te voeren, zodat uw brood en pizzakorst een lichte en knapperige buitenkant krijgen. Het natuurlijke oppervlak van een pizzasteen behoudt geen voedselaroma’s, dus de knoflookpizza van gisteravond zal vanavond geen smaak aan de thuis bereide honingkoekjes geven. Uw pizzasteen dient niet alleen voor het bakken, het kan ook worden gebruikt om gelijkmatig warmte te verspreiden tijdens het braden. Plaats een braadpan op een voorverwarmde pizzasteen als u gevolgelte kookt. Dit zal helpen om de onderkant van de vogel te bruinen en het donkere vlees even snel te bakken als het borstvlees, zodat beiden tegelijkertijd gaar zullen zijn.

VOORDAT U UW PIZZASTEEN VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT

Als u voor de eerste keer uw splinternieuwe pizzasteen uit de verpakking haalt, veegt u deze dan met een vochtige doek af en laat hem een nacht drogen. Hierdoor wordt mogelijk fabrieksvuil verwijderd en kan het vocht volledig verdampen.

HOE GEBRUIK IK EEN PIZZASTEEN?

Pizza-stenen zijn gemakkelijk te gebruiken en de eindresultaten zijn verbluffend. Volg onderstaande tips en trucs om het beste uit uw steen te halen.

  1. Plaats de koude steen op uw koude grill of in een koude oven en warm hem voor. U wilt dat de steen een temperatuur van 218°C of meer bereikt voordat u gaat koken, waar u iets langer voor moet voorverwarmen dan wanneer een grill of oven tot deze temperatuur wordt opgewarmd – minimaal 30 minuten. Dit voorkomt dat de steen barst door hevige temperatuurveranderingen. Bovendien, hoe meer tijd de steen heeft gehad om voor te verwarmen, hoe beter de resultaten voor uw brood of pizzadeeg zullen zijn.
  2. Als de steen voldoende voorverwarmd is, bestrooit u hem met maïsmeel voor u er voedsel op legt. U kunt ook bakpapier gebruiken, maar zorg er voor dat het papier op dezelfde maat is gesneden als de steen, met zeer weinig overhang bij gebruik op de grill.
  3. Het overbrengen van voedsel naar de steen is veel gemakkelijker wanneer u een pizzaspatel gebruikt. Een beetje maïsmeel of bloem maakt het oppakken en overbrengen van voedsel veel gemakkelijker.
  4. Als u klaar bent met de steen, laat hem dan op de grill of in de oven volledig afkoelen voordat u hem aanraakt. Hij is meer dan 204°C warm en gevaarlijk om te hanteren, zelfs met hittebestendige handschoenen.

Als u een mes, een pizzasnijder of pizzames op het stenen oppervlak gebruikt zal dat uw mes en de steen beschadigen. Breng voedsel altijd eerst naar een snijplank voordat u het snijdt.

HOE MAAK IK EEN PIZZASTEEN SCHOON?

Het reinigen van uw pizzasteen lijkt een lastige taak, maar het is net zo eenvoudig als het gebruiken ervan.

  1. Als hij eenmaal volledig is afgekoeld, verwijdert u de steen van de grill of oven om schoon te maken.
  2. Verwijder vastgeplakte stukjes door ze voorzichtig af te schrapen met een houten of hard plastic spatel. U kunt ook een zachte nylon pannenschuurlap gebruiken.
  3. Spoel de pizzasteen af of veeg hem schoon met warm water en een zachte doek. Laat de steen ten minste 24 uur drogen voordat u hem opnieuw gebruikt.
  4. Berg hem plat op. U kunt de steen in de oven of op de grill bewaren. Door hem daar te houden, kan de warmteretentie en warmte-overdracht van de pizzasteen toenemen. Vergeet voor het koken alleen niet dat de steen daar ligt.

Zeep wordt door de steen geabsorbeerd en kan in het voedsel dat u kookt sijpelen. Maak de pizzasteen dus niet met zeep schoon. Schrob in plaats daarvan alle vastgekoekte voedingsmiddelen eraf en veeg hem af met warm water. Laat 24 uur drogen.

HELP! MIJN PIZZASTEEN VERKLEURT

Pizzastenen ontwikkelen door gebruik een patina. Deze patina wordt meer en meer non-stick als het zich ontwikkelt. Dit is een natuurlijk proces dat sneller gaat hoe meer u de pizzasteen gebruikt. U kunt dit niet haasten door uw steen met olie in te vetten.

Door de bovenstaande tips te volgen, bent u een expert geworden in het gebruik van uw pizzasteen. Geweldig, niet alleen voor pizza’s, maar ook voor het bakken van heerlijk brood, gebak, koekjes en zelfs bevroren hors-d’oeuvres. Er zijn zoveel dingen die u met een pizzasteen kunt doen. Wat gaat u bereiden? Vertel ons over uw pizzasteen-avonturen door de hashtags #BBQPizzaStone en #NapoleonGrill te gebruiken wanneer u berichten plaatst op onze social media-pagina’s zoals Facebook en Instagram.

Type barbecue
Type barbecue
Merken
Merken
Kan ik u ergens mee helpen?