WAAROM PLAKT ER VOEDSEL AAN MIJN GRILL EN HOE HET TE VERHELPEN

Grillen mag nooit een strijd zijn. Het moet een aangename manier zijn om in voedsel te voorzien. De vlammen, de geur en vooral het gesis. Als u worstelt en u afvraagt waarom uw eten aan de grill blijft plakken, hebben we eenvoudige oplossingen voor u. Zonder problemen grillen en terugkeren naar het serene land van sissen en roken. Er zijn een aantal redenen waarom uw eten aan de grill blijft plakken. Laten we enkele veelvoorkomende oorzaken van het plakken aan de grill onderzoeken en zien wat we eraan kunnen doen.

HYGIËNE HOORT BIJ KOOKKLAAR ZIJN

Propere grillroosters een must, voor iedere fijnproever.

Als uw grillroosters niet schoon zijn, zal het voedsel moeilijk loskomen als het tijd is om het om te draaien. Vuile bakroosters zijn een belangrijke oorzaak van aangekoekt voedsel omdat u resten hebt van eerdere grillsessies, aangekoekte en verbrande saus, stukjes oude biefstuk, en wie weet wat nog meer. Als u uw grillroosters goed reinigt en invet, is dat een grote stap in de goede richting om te voorkomen dat uw voedsel blijft vastplakken.

U kunt uw grill schoonmaken terwijl deze nog steeds heet is nadat u hebt gekookt of voordat u grilt, terwijl de grill aan het voorverwarmen is. Zet de temperatuur op hoog en verwarm gedurende vijf of tien minuten, borstel de grillroosters vervolgens krachtig met een grillborstel.

HEY HOT STUFF

Verwarmt u uw grill voor? Heeft de grill de juiste temperatuur bereikt voordat u begint? Als uw grill niet heet genoeg is, blijft het voedsel eraan kleven omdat er onvoldoende geleidende warmte in het metaal zit (gietijzer of roestvrij staal), wat resulteert in een letterlijke chemische binding tussen het voedsel en de grillplaten. Om dit te voorkomen verwarmt u uw grill voor en geeft hem een goede scrub met uw trouwe grillborstel – zelfs als u dat de vorige keer ook al hebt gedaan – voordat u de grill instelt op de temperatuur waarop u wilt koken. Het punt is dat een stuk voedsel dat op een hete grill is gelegd, grillpatronen ontwikkelt die het heel gemakkelijk maken om het om te draaien. Dit voedsel zal gemakkelijk loslaten en u kunt verder aan de slag.

GEVAARLIJK TERREIN

Het toevoegen van olie tijdens het grillen kan zorgen voor een makkelijke grillsessie of een nachtmerrie van epische proporties en daar is ook een perfecte wetenschappelijke verklaring voor. Bij het voorverwarmen van de grill en het gebruik van een olie met een laag rookpunt, zal de olie vrijwel onmiddellijk opbreken, carboniseren en gaan roken. Dit smaakt niet alleen vies op uw eten, maar het maakt het anti-aanbakoppervlak dat u verwacht nog plakkeriger! Er zijn in dit geval twee oplossingen.

U kunt een olie selecteren met een hoog rookpunt. Avocado-olie heeft een rookpunt van 271°C en pinda- en zonnebloemolie roken bij 232°C, dit maakt ze ideaal voor de meeste grills, behalve voor schroeien op ZEER hoog vuur.

In plaats van de grillroosters te oliën (behalve bij het invetten), moet u proberen het voedsel te oliën. Dep eerst het voedsel droog met keukenpapier, wrijf het vervolgens in met uw kruidenmengsels en bestrijk het voedsel uiteindelijk met olie voordat u het op de grill gooit.

Onthoud de vijf eenvoudige stappen voor aanbak-vrij Grillen

  1. Verbrand het residu met hoog vuur
  2. Poets uw grillroosters schoon
  3. Stabiliseer de hitte tot op de gewenste voorverwarmingstemperatuur
  4. Dep voedsel droog, wrijf het in met kruiden, strijk olie over het voedsel
  5. Kook tot er grillmarkeringen ontstaan en draai het dan om
Type barbecue
Type barbecue
Merken
Merken
Kan ik u ergens mee helpen?